1

متاورس چیست؟ در این نوشتار قصد داریم درباره پدیده جدید تکنولوژی و ارتباطات یعنی متاورس که می‌تواند به یک جریان اصلی تبدیل شود، صحبت کنیم.

هم‌چنین بخوانید: چگونه از متاورس کسب درآمد کنیم؟

مقدمه

با شنیدن صحبت‌های مدیران عامل فناوری مانند مارک زاکربرگ و ساتیا نادلا در مورد متاورس، می‌توان دریافت که آینده اینترنت با دگرگونی بزرگی مواجه خواهد شد. آیا متاورس تنها یک بازی ویدیویی است؟ یا شاید یک نسخه ناراحت کننده و بدتر از بازی زوم باشد. اگر به تاریخ رویدادهای مهم در دنیای دیجیتال نگاهی بیندازیم، خواهیم دید که صحبت دررابطه با متاورس مشابه بحث پیرامون اینترنت و مشکلاتش در دهه 80 میلادی است.

در دهه 80 میلادی، شکل جدیدی از ارتباطات بنیان نهاده شد. اما چون هنوز کامل نشده بود، هیچ کس، نمی توانست درباره آینده آن اظهار نظر کند. به همین دلیل تا مدتها پس از تکمیل پروژه اینترنت، بسیاری به آن بی اعتماد بودند.  اما امروزه می‌بینید که چگونه اینترنت همه دنیا را فراگرفته و تمام پدیده‌های پس از خودش را تحت تاثیر قرار داده است.

معنای متاورس

متاورس چیست؟ برای اینکه بتوانیم پاسخ دقیقی برای این پرسش بیابیم و به پیچیدگی و ابهام این واژه پی ببریم، از ترفند کلامی استفاده خواهیم کرد و به جای واژه متاورس از عبارت رایج فضای مجازی استفاده می‌کنیم. اگر شما همواره به جای واژه متاورس از عبارت فضای مجازی استفاده کنید، خواهید دید که در نهایت تغییری در معنا ایجاد نمی‌شود. چرا که متاورس در حقیقت به نحوه تعامل ما با دنیای فناوری اشاره دارد، و منظور، ابزار یا گجت خاصی نیست. متاورس در واقع به دگرگونی در تعاملات ما با فناوری مربوط می‌شود. به همین خاطر ممکن است به مرور، معنای دقیق‌تری به خود بگیرد. درست شبیه داستان پیدایش و تکامل اینترنت. باید بدانیم که تاریخ تکرار می‌شود و باید از گذشته درس گرفت.

واقعیت مجازی و واقعیت افزوده

نکته قابل توجه این است که تمام چیزهایی که شامل متاورس می‌شوند، می‌توانند شامل واقعیت مجازی باشند. به این معنا که حتی زمان عدم دسترسی شما به اینترنت نیز وجود دارند و پیشرفت می‌کنند. به عبارت دیگر، برای دسترسی به متاورس، الزامی به استفاده از ابزارهایی شبیه عینک‌های واقعیت مجازی نیست. همه ما در بازی‌های آنلاینی مثل فورتنایت، با بخش‌هایی از متاورس کارکرده‌ایم. در بازی فورتنایت، جهان مجازی پایدار است و ارتباطی به دسترسی ما به اینترنت ندارد. درواقع حتی زمانی که ما به اینترنت دسترسی نداریم، دیگران حضور داشته و بازی می‌کنند. و از این طریق به تکامل جهان بازی کمک می‌کنند. بسیاری از بازی‌های آنلاین بدین شکل هستند.  

این مطلب را نیز حتما بخوانید:  انواع الگوریتم های رمزنگاری چیست؟
دنیای جدید با متاورس چگونه جایی خواهد بود؟

اقتصاد دیجیتالی

در سایه متاورس پدیده‌های دیگری نیز ظهور خواهند کرد. یکی از این پدیده‌ها که بسیاری از کارشناسان، ظهور آن را پیش بینی کرده‌اند، اقتصاد دیجیتال است. در اقتصاد دیجیتال، کاربران این امکان را دارند که درست مثل یک بازار واقعی، کالای تولیدی خود را عرضه یا کالاهای موردنیازشان را خریداری کنند. کارشناسان معتقدند مرزهای اقتصاد دیجیتالی بسیار گسترده است و افراد می‌توانند حتی خانه‌ یا زمین بخرند. خودروی خود را ارتقا دهند و به فروش بگذارند. همچنین می‌توانند بسیاری از دارای‌های خود را به شکلی فرا مرزی، با افرادی دیگر از سایر کشورها معامله کنند. نکته قابل ذکر این است که واحد پولی افراد برای تمام این معاملات ارزهای دیجتالی خواهند بود.

باید نگاهمان را وسیع‌ترکنیم و بی اغراق بگوییم «در آینده، جهان زیر سایه متاورس خواهد بود.» کارشناسان پیش بینی کرده اند قابلیت بالای متاورس در تعامل با اقتصاد یکی از مهم‌ترین علل فراگیری این پدیده خواهد بود. شما به کمک متاورس می‌توانید کالای مجازی خود را به راحتی از یک پلتفرم به پلتفرم دیگر انتقال دهید. شخصیتی با هویت مجازی بسازید و آن را به هرکجای این جهان مجازی که خواستید ببرید. نمایه‌های جدید برایش بسازید. ثروت جمع کنید. شغل پیدا کنید. اموال خود را معامله کنید و …. . تمام این موارد در آینده محقق خواهد شد. و آنچه مسلم است این است که جهان به این سمت و سو خواهد رفت.

 همان طور که ظهور اینترنت، جهان را دگرگون کرد، ظهور متاورس هم تغییرات وسیعی در همه دنیا پدید خواهد آورد. شاید با خود بگویید « امکان تحقق متاورس با این قابلیت‌ها بسیار بعید است.» در صورتی که باید به شما بگوییم، در برخی از کشورهای پیشرفته، زیرساخت‌های لازم جهت اجرای متاورس مهیا شده و آماده اجرا است.

این مطلب را نیز حتما بخوانید:  وب کاوی چیست؟

مثال‌هایی از محصولات پیشگویی‌کننده متاورس

به عنوان مثال بازی وارکرافت یک دنیای مجازی پایدار است که در آن بازیکنان می‌توانند کالا‌ها یا ابزارهای ویژه‌ای را بخرند یا بفروشند. یا در بازی فورتنایت می‌توانید امکانات جدیدی را اضافه کنید، خانه بسازید، اسلحه بخرید و مرزهای خود را گسترش دهید. اما سوال اینجاست که آیا همه چیزهایی که متاورس به ما می‌دهد، همین چند بازی جدید است؟

بگذارید بی اغراق بگوییم، نسبت فورتنایت به متاورس مثل نسب گوگل به اینترنت است. متاورس دقیقا مثل اینترنت، بخش‌های ناشناخته‌ای دارد که به مرور شناخته می‌شود. یا ظرفیت‌های بسیاری دارد که با افزودن امکانات جدیدی به آن، مرزهایش بسیار بیشتر از اینترنت، گسترش خواهد یافت.   

بلاکچین و NFTها

اما بسترهای این اقتصاد دیجیتالی برای دریافت و پرداخت پول شامل چه چیزهایی است؟ به طور قطع بهترین گزینه‌ای که به ذهن می‌رسد، پول‌های دیجیتالی بلاکچین است.

هم‌چنین محصولاتی که قابلیت توکنیزه شدن بر بستر بلاکچین را دارند و می‌توانند قیمت‌گذاری شوند و به خرید و فروش برسند.

حالا می‌توانیم بفهمیم که دنیایی که در حال شکل گیری است، چگونه جایی است؟ زمین‌ها، ویلاها و املاک متاورسی، توکنیزه می‌شوند و از طریق Dappها فروخته می‌شوند. آن‌گاه شما ارز دیجیتالی در کیف پول خود دریافت می‌کنید. حقیقتا شگفت‌انگیز است!

چه شرکت‌هایی در حال کار روی متاورس هستند؟

گوگل در حال ساخت زیرساخت‌های لازم اینترنتی و امنیتی متاورس است. همچنین اپیک گیمز، خالق فورتنایت نیز در این کار با گوگل‌ همکاری می‌کند. البته این دو شرکت، تنها سازنده‌های این پدیده نوظهور نیستند. مایکروسافت و فیسبوک، این دو غول بزرگ دنیای فناوری اخیرا با افزودن نام متا به نام‌های خود، جهان را برای این پدیده آماده کرده‌اند.

از دیگر شرکت‌های فعال در حوزه متاورس می‌توان به انویدیا، یونیتی، روبلکس و حتی اسنپ اشاره کرد. این شرکت‌ها نیز به شکل مستقل در حال ارتقا زیرساخت‌های خود هستند تا بتوانند بستری مناسب جهت پشتیبانی داده‌های مربوط به متاورس مهیا کنند.

این مطلب را نیز حتما بخوانید:  بلاک چین چیست؟

کاربرد متاورس چیست؟

تا اینجای کار تلاش کردیم به چیستی متاورس پی ببریم. البته ناگفته نماند تا زمانی که به شکل کامل متولد نشود، نمی‌توانیم به ماهیت دقیقش پی ببریم. در ادامه شرکت‌هایی را معرفی کردیم که درحال کار بر روی متاورس هستند. همچنین کمی از ماهیت و کاربرد آن را برای شما شرح دادیم. در این بخش میخواهیم بیشتر درباره کاربردهای آن بگوییم.

کاربرد متاورس می‌تواند ساختن خانه‌های مجازی باشد که شما می‌توانید همه دوستان خود را به آن دعوت کنید. و تصویری مجازی و سه بعدی از دوستان خود را در خانه مجازیتان مشاهده کنید.

متاورس این امکان را به ما خواهد داد تا خانه‌های مجازی خود را داشته باشیم. دوستانمان را به مهمانی دعوت کنیم. عکس یادگاری بگیریم و بازی کنیم.

به نظر می ‌رسد مایکروسافت به دنبال ساخت اتاق‌های جلسه مجازی، کلاس‌های درس، جلسات مشاوره و غیره است. شما همچنین می‌توانید با کمک متاورس، با دوستانتان به سینما، کنسرت، مراکز خرید، و سالن‌های بازی بروید.تمام این اتفاقات در حالی رخ می‌دهد که شما پشت رایانه شخصی خود در منزل نشسته‌اید و قدم از قدم برنداشته‌اید. فقط با کمک یک هدست و عینک واقعیت مجازی توانسته‌اید همه این کارها را با دوستانتان در تمام دنیا انجام دهید.

چالش‌های متاورس

بی شک متاورس انقلاب عظیمی در دنیای فناوری خواهد بود اما به نظر می‌رسد شرکت‌های بزرگ، محدودیت‌ها و مشکلات آن را نادیده بگیرند. یکی از مشکلاتی که متاورس می‌تواند به وجود بیاورد این است که در صورت استفاده مداوم از این عینک‌ها، ممکن است دردهای گردنی و تغییر شکل مفاصل برای مردم به وجود بیاید.

یا برای جلوگیری از آسیب‌های مالی به مردمی که به تازگی با این جهان مواجه می ‌شوند، باید تدابیر و آموزش‌هایی در نظر گرفته شود. ما در این مقاله سعی کردیم به معرفی اجمالی متاورس بپردازیم.

نباید فراموش کرد که هر پدیده‌ای، پیش از فراگیری، نظرات مخالفی خواهد داشت. اما آنچه بسیار مهم است، عزم جهان برای حرکت به این سو است.

منابع

۱. تعریف متاورس – ترجمه از انگلیسی با اقتباس

مطالب مرتبط
1
ابزارهای داده کاوی 1 دقیقه

ابزارهای داده کاوی چیست؟ – ۱۰ ابزار برتر داده کاوی در سال 2022

سهراب محمدی

ابزارهای داده کاوی چیست؟ – ۱۰ ابزار برتر داده کاوی در سال 2022. در این مقاله قصد داریم ۱۰ ابزار برتر داده کاوی را معرفی کنیم. با ما همراه باشید. داده کاوی فرآیند یافتن الگوها و روابط در مقادیر زیاد داده است. این تکنیک، یک تکنیک پیشرفته تجزیه‌وتحلیل داده است که یادگیری ماشینی و هوش […]

1 دقیقه

پایگاه داده رابطه ای (RDBMS) چیست؟

سهراب محمدی

پایگاه داده رابطه ای (RDBMS) چیست؟ در این مقاله قصد داریم درباره یکی از اصلی‌ترین انواع پایگاه‌های داده صحبت کنیم. با ما همراه باشید. نوشتارهای اصلی: انواع پایگاه داده چیست؟ ، پایگاه داده چیست؟ هم‌چنین بخوانید: داده کاوی چیست؟ پایگاه داده رابطه ای نوعی از پایگاه داده است که نقاط داده مرتبط با یکدیگر را […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
Subtotal 0 تومان