مدیریت کارهای تعویقی برنامه؛ در مقالات قبلی با هم اشتباهات رایج در برنامه ریزی را بررسی کردیم و در این مقاله میخواهیم مشکل عقب ماندن از برنامه را حل کنیم؛ با من همراه باشید.
توصیه میکنم حتما بخوانید: اشتباهات رایج در برنامهریزی
چطور مشکل عقب افتادن از برنامه مان را حل کنیم؟
مشکل خیلی از ما این است که از برنامهمان عقب میمانیم و همین باعث میشوید که آن را ادامه ندهیم؛ اما چاره این کار چیست؟ چکار باید بکنیم؟! درمان به تعویق انداختن کارها چیست؟
برایان تریسی میگوید: «از جمله مهمترین قوانینی که یاد گرفتهام این است که ما در میزان گزینههایی که داریم مختار هستیم و همیشه بر تعداد گزینههایتان بیفزایید.» این موضوع را برایتان شرح خواهم داد اما توجه کنید که این نکتهای که الان به شما یاد میدهم فقط به درد برنامه ریزی روزانه تان نمیخورد؛ این درس زندگیست پس لطفا خوب به آن توجه کنید. چرا که در هر کاری میتوانید از آن استفاده کنید. به ویژه عقب افتادگی درسی و جبران عقب ماندگی تحصیلی.
نه تنها در برنامه ریزی روزانه بلکه در کل زندگی، اگر تنها یک راه برای انجام کاری داشته باشیم و این راه، کارآمد نباشد، از ادامه کار باز خواهیم ماند. اگر فقط یک گزینه برای دستیابی به اهداف مان داشته باشیم و آن روش به هر دلیلی به شکست منجر شود، در رسیدن به اهدافمان باز خواهیم ماند.
افراد موفق به این دلیل که امکان دارد همه چیز مطابق خواست و علایق آنها پیش نروند، همیشه گزینه هایشان را افزایش میدهند. آنها گزینههای جدیدی مییابند تا در صورت شکست در یک روش، از شیوه یا شیوههای دیگری استفاده کنند. در نتیجه وقتی به مشکل برخوردند، آرام و خونسرد خواهند بود. آنها از قبل به شرایط بدی که ممکن برایشان پیش بیاید هم فکر میکنند و برای آن موقعیتها هم طرح و برنامه دارند و این بسیار مهم و حائز اهمیت است، به این صورت آنها خود را برای مقابله با مشکلات آماده میکنند.
پلن b، اگر آنگاه
این موضوع همان افزایش تعداد راه و روش ها و گزینههاست، حتما از استراتژی اگر آنگاه استفاده کنید، به این صورت که اگر این اتفاق افتاد یا این مشکل به وجود آمد آنگاه این کار را انجام خواهم داد، اگر امروز قسمتی از برنامهام را به اتمام نرساندم آنگاه، فردا قبل از هرکاری، آن کارها را انجام خواهم داد. این موضوع خیلی مهم و کاربردیست و استفاده از آن همان موقوع نتایج را به شما نشان خواهد داد، توصیه میکنم یک بار هم که شده این استراتژی را در مدیریت کارهای تعویقی برنامه به کار ببرید.
برنامه ریزی برای کارهای غیرمنتظره
در مقاله های قبل هم این نکته را شرح دادم که از قبل برای کارهای غیرمنتظره زمان در نظر بگیرید، به گونهای برای اتفاقات غیر پیش بینی هم برنامه ریزی کنید، با در نظر گرفتن زمان.
این موضوع خیلی مهم است به همین دلیل دوباره آن را تکرار کردم، امیدوارم که به آن توجه کنید و این نکته را رعایت کنید.
اگر از این میترسید که در این صورت وقتتان تلف میشود، به این فکر کنید که با انجام ندادن این این کار چقدر از برنامه هایتان اجرا نمیشود، تازه همین الان در مورد پلن b صحبت کردیم، میتوانید برای این زمان دوباره برنامه بچینید که اگر اتفاق غیرمنتظرهای نیفتاد و به برنامه تان رسیدید، آن کارها را انجام دهید، برای مثال کتاب بخوانید، یا هرکاری که خودتان دوست دارید.
منطقی فکر کنید
خیلی از دوستان زمانی که کمی از برنامه عقب میافتند قید ادامه دادن برنامه را میرنند، قبلا هم گفتم این کار دقیقا مثل این میماند که وقتی ما یک سوال را در برگه امتحانی بلد نیستیم قید کل امتحان را بزنیم، درست همینقدر غیرمنطقی؛ حالا چکار باید بکنیم؟! بگذارید با یک سوال شما را به جواب برسانم، فرض کنید میخواهیم دومینوهای زیادی را پشت سر هم قرار دهیم کمی مانده تا کارمان تمام شود اما ناگهان دستمان به دومینوها میخورد و شروع میکنند به افتادن آیا ما میایستیم و اتفاق را نگاه میکنیم یا جلوی آن را میگیریم؟ برنامه ریزی هم همینگونه است، باید در مورد آن منطقی فکر و عمل کنیم.
مقاله امروز در مورد مدیریت کارهای تعویقی برنامه بود؛ کم کم در مقاله ها راهکارهای بیشتری ارائه خواهیم کرد تا شما عزیزان از آنها استفاده کنید و روز به روز بر موفقیت هایتان افزوده شود.
تکرار آموزهها و کارهای کوچک اتفاقات خوب و بزرگی را به وجود میآورد، مداومت به خرج دهید و صبور باشید.
ارادتمند شما فرات حسن پور
این مقاله برای من مفید بود
1+ 5 نفر این مقاله را پسندیده