1

اسکرام چیست؟ در این مقاله آموزشی بر آن شدیم تا درباره اسکرام مطالبی را شرح دهیم و اصول آن را معرفی کنیم.

اسکرام چیست؟

روش اسکرام (Scrum) مکمل چیزی است که به عنوان رویکرد چابک یا agile برای مدیریت پروژه شناخته می‌شود. اسکرام در واقع راهی است برای “تجزیه پروژه‌های بزرگ به وظایف قابل مدیریت‌تر، که در تکرارهای کوتاه و در طول چرخه عمر پروژه تکمیل می‌شوند.”

بیشتر بخوانید: استارتاپ چابک چیست؟

چارچوب اسکرام بر همکاری مداوم متکی است، به طوری که تیم‌ها می‌توانند به راحتی یک کار را در یک بازه زمانی مشخص قبل از رفتن به مرحله بعدی پروژه انجام دهند.

واژه اسکرام با طرز فکر گروهی و کار تیمی مشخص خودش، به معنای یک استراتژی کار تیمی برای بازیکنان در مسابقه راگبی استفاده می‌شود. اکنون از این کلمه در ادبیات کار مدرن نیز استفاده می‌شود.

اسکرام به عنوان یک فریمورک، برای نخستین بار در مقاله مروری کسب و کار هاروارد در سال 1986 با عنوان «بازی جدید برای توسعه محصول جدید» توسط هیروتاکا تاکوچی و ایکوجیرو نوناکا مطرح شده است.

در بازی راگبی، توپ در حالی که به عنوان یک واحد در زمین حرکت می‌کند، در اطراف تیم رد می‌شود.

اسکرام در اوایل دهه 1990 توسط جف ساترلند و کن شوابر که به دنبال گسترش و اعمال این مفهوم در توسعه نرم‌افزار بودند، رایج شد. این دو به به‌روزرسانی و انتشار چارچوب و ایده‌های خود در راهنمای رسمی اسکرام ادامه دادند که می توان آن را به صورت آنلاین دانلود کرد.

این مطلب را نیز حتما بخوانید:  استراتژی برندسازی چیست؟

ارزش‌های اسکرام

ساترلند و شوابر می‌گویند برای استفاده موفقیت‌آمیز از اسکرام، افراد درگیر باید به پنج ارزش پایبند باشند: تعهد، تمرکز، صراحت، احترام و شجاعت.

نویسندگان توضیح می دهند: «این ارزش‌ها تیم اسکرام را با توجه به کار، اعمال و رفتارشان راهنمایی می کند. “تصمیم‌هایی که گرفته می‌شود، گام‌های برداشته‌شده و نحوه استفاده از اسکرام باید این ارزش‌ها را تقویت کند، نه اینکه آن‌ها کاهش دهد تضعیف کند.”

شش اصل اسکرام

چارچوب اسکرام بر اساس شش اصل اساسی شکل می‌گیرد، دستورالعمل‌هایی که باید در هر پروژه دنبال شوند.

این شش اصل عبارتند از:

کنترل فرآیند تجربی

در اسکرام، فرآیند تجربی به جای تئوری، مبتنی بر مشاهده شواهد سخت و آزمایش است. کنترل تجربی فرآیند بر سه ایده اصلی استوار است: شفافیت، بازرسی و انطباق.

خود سازماندهی

از آن‌جایی که فرآیند اسکرام به افراد زیادی متکی است، خود سازماندهی ضروری است. همه افراد درگیر این اختیار را دارند که به طور مستقل کار کنند، و اصل خود سازماندهی امکان خرید بیشتر از سوی همه طرف‌ها را فراهم می‌کند، در حالی که ارزیابی مشارکت های فردی را تسهیل می‌گند.

همکاری

اسکرام یک فرآیند مشارکتی است، همانطور که توسط نقش‌های متعدد درگیر مشهود است (جزئیات بیشتر در زیر). این اصل هم‌چنین بر سه بعد همکاری تأکید دارد: آگاهی، بیان و مالکیت.

اولویت‌بندی بر اساس ارزش

این اصل شامل سازماندهی و اولویت‌بندی وظایف با توجه به ارزش آنها و نحوه انجام آن‌ها است.

تایم باکس

در اسکرام، کارها به صورت «اسپرین» انجام می‌شوند و مدت زمان مشخصی برای هر کدام تعیین می‌شود. عناصر دیگر، از جمله “برنامه‌ریزی اسپرینت” و جلسات روزانه نیز زمان شروع و پایان خاصی دارند. این زمان‌بندی تضمین می‌کند که همه افراد درگیر می‌دانند که برای هر مرحله چقدر زمان اختصاص داده شده است، با هدف از بین بردن زمان تلف شده و تأخیر.

این مطلب را نیز حتما بخوانید:  رویکرد تجویزی در آنالیز چیست؟

توسعه تکراری

این اصل آخر درک این نکته را ممکن می‌سازد که یک پروژه ممکن است در طول فرآیند توسعه نیاز به پالایش چندین باره داشته باشد. توسعه مکرر باعث می‌شود که تیم تنظیمات را آسان‌تر کند و تغییرات را مدیریت کند.

در این مقاله در مورد اینکه اسکرام چیست مطالبی را مطرح کردیم و ۶ اصل آن را توضیح دادیم. از اینکه با ما همراه بودید، متشکریم.

منابع

۱. تعریف اسکرام – ترجمه از انگلیسی

گروه تجاری و کارآفرینی پرداس

آکادمی همکار golearnwork.com در زمینه کارآفرینی ، منتورینگ کسب و کار و مباحث مربوط به ایده‌یابی و تفکر خلاقانه ، بیزینس پلن و طرح توجیهی با تمرکز روی صادرات و تولید منتهی به صادرات.

مطالب مرتبط
1
آشنایی کامل با استراتژی فروش 1 دقیقه

آشنایی کامل با استراتژی فروش

گروه تجاری و کارآفرینی پرداس

آشنایی کامل با استراتژی فروش را در این نوشتار آموزشی خواهیم داشت. قصد داریم تمامی اطلاعات لازم در این باره را به شما بدهیم. با ما همراه باشید. استراتژی فروش چیست؟ استراتژی فروش با شناسایی مشتریان هدف و کانال‌های فروش، مسیری را برای رسیدن به اهداف درآمدی تعیین می‌کند و سپس فرآیند فروش را برای […]

تفاوت محصولات جریان اصلی و نیچ 1 دقیقه

تفاوت محصولات جریان اصلی و نیچ چیست؟

گروه تجاری و کارآفرینی پرداس

تفاوت محصولات جریان اصلی و نیچ چیست؟ در این مقاله آموزشی قرار است که این موضوع را بررسی کنیم. ادامه مقاله را حتما بخوانید. بیشتر بخوانید: جریان اصلی در کسب و کار چیست؟ بیشتر بخوانید: بازاریابی طاقچه چیست؟ اصل 80/20 و ارتباط آن با موضوع اصل 80/20 از زمانی که برای اولین بار در سال […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
Subtotal 0 تومان