1

فریلنسری چیست؟ در این آموزش توضیح خواهیم داد که فریلنسری چیست و انواع الزامات آن کدام است و چگونه می‌توانید یک فریلنسر خوب باشید و درآمد کسب کنید.

آیا می‌خواهید رئیس خود باشید ، شغل جدیدی را امتحان کنید ، یا حاشیه‌ای امن داشته باشید که بر پروژه‌های مورد علاقه خود تمرکز کنید؟

اگر پاسختان مثبت است، خوداشتغالی می‌تواند برایتان راهگشا باشد. و اگر مهارت لازم برای این کار را نیز داشته باشید ، به شما تبریک می‌گوییم: شما یک فریلنسر (Freelancer) هستید!

در سال 2019 ، نظرسنجی MBO Partners نشان داد که نزدیک به 41.1 میلیون آمریکایی خود را فریلنسر معرفی کردند ، خواه چند ساعت در ماه کار کنند یا تحت یک قرارداد تمام وقت. با دقتی بیشتر اگر در نظر بگیریم ، نزدیک به 15 میلیون کارگر خود را مشاغل نیمه وقت و 12.4 میلیون نفر خود را مشاغل تمام وقت اعلام کرده‌اند.

فریلنسری چیست؟ فریلنسر کیست؟

در اصل ، فریلنسری ، یک سبک کار کردن و کسب درآمد است که فرد برای خود کار می‌کند به جای این که برای یک شرکت کار کند. اگرچه فریلنسرها با شرکت‌ها و سازمان‌ها قرارداد می‌بندند ، اما در نهایت خود اشتغال هستند.

فریلنسرها آزادی‌هایی دارند که کارمندان ندارند ، مانند تنظیم ساعت کار خود ، صرف زمان دلخواه در پروژه‌های مختلف ، تنظیم صورتحساب مشتریان و پرداخت مالیات بر درآمد خود. فریلنسرها توسط شرکت‌هایی که در برایشان کار می‌کنند “کارمند” تلقی نمی‌شوند ، بلکه آن‌ها به عنوان “پیمانکار” شناخته می‌شوند.

مشاغل آزاد چیست؟

هنگامی که به دنبال کار آزاد و مستقل هستید ، تعدادی اصطلاح گوناگون وجود دارد که باید از آن‌ها مطلع باشید. این فرهنگ اصطلاحات می‌تواند به شما در یافتن مشاغل مستقل کمک کند و هم‌چنین برای توصیف شما و کارهایی که برای مشتریان احتمالی انجام می‌دهید مفید است.

کار پیمانی: مشاغلی که برای آنها کارمندی قراردادی و موقت هستید و نه کارمند دائمی.

شغل پیمانی: کاری که تحت یک قرارداد پیمانی انجام می‌شود.

پیمانکار مستقل: یک اصطلاح رایج دیگر برای فریلنسر ، اما شرایط کار به شکل قرارداد با شرکت یا فرد دیگر مشخص می‌شود.

این مطلب را نیز حتما بخوانید:  منابع انسانی HR چیست؟

1099: به فرم IRS که یک پیمانکار مستقل پر می‌کند ، اشاره می‌کند ، فرم 1099-MISC ، و اغلب برای توصیف شغل مورد استفاده قرار می گیرد (“این یک نقش قراردادی 1099 است”). این فرم قرارداد مربوط به قوانین کار در کشور ایالات متحده آمریکا است. در ایران و مناطق فارسی‌زبان چنین فرم قراردادی وجود ندارد.

در ایران برای هر نوع کار فریلنسینگ یک قرارداد مشخص وجود دارد که میان کارفرما و پیمانکار بسته می‌شود. این قرارداد از نوع قرارداد پیمانکاری است.

مشاور قراردادی: شخصی که برای مشاوره موقت برای حل و رفع مشکلات خاصی در یک شرکت استخدام می‌شود.

قرارداد پیمانکاری به شرط استخدام: شغلی که به عنوان یک پیمانکار مستقل شروع می‌شود ، اما در قرارداد ذکر می‌شود اگر همه چیز به خوبی پیش برود و رضایت دوطرف تامین شود، این پتانسیل وجود دارد که فریلنسر به یک کارمند معمولی تبدیل شود.

چگونه می توان کار مستقل پیدا کرد؟

جستجوی شرکت‌های شناخته شده برای استخدام فریلنسر می‌تواند راهی عالی برای شروع جستجوی کار آزاد باشد.

رایج‌ترین مشاغل فریلنسرها

انواع مشاغل ، شرکت‌ها و سازمان‌های دولتی فریلنسر استخدام می‌کنند. تقریباً در هر شغلی که قابل تصور باشد می‌توانید به عنوان فریلنسر کار کنید.

مشاغل فریلنسینگ از پروژه‌های کوچک و موقت تا پروژه‌های بلند مدت و تمام وقت متفاوت است.

شغل‌هایی که بیشترین فریلنسرها را استخدام می‌کنند:

  • حسابداری و امور مالی
  • امور اداری
  • نویسندگی
  • خدمات مشتری
  • مترجمی
  • فناوری اطلاعات و فناوری اطلاعات
  • پزشکی و سلامت
  • ویرایش
  • منابع انسانی و استخدام
  • امور تربیتی و پرورشی

فریلنسینگ در دیجیتال مارکتینگ

با گسترش اینترنت و دیجیتال مارکتینگ ، فریلنسینگ جای پای خود را در این پلتفرم‌ها نیز به شدت محکم کرده است.

از جمله فریلنسرها در دیجیتال مارکتینگ می‌توان به افراد زیر اشاره کرد:

  • طراح سایت
  • پشتیبان سایت
  • تولیدکننده محتوا
  • متخصص سئو
  • گرافیست
  • طراح نرم‌افزار و اپلیکیشن
  • پشتیبان اپلیکیشن
  • متخصص امنیت شبکه
  • اجراکننده کمپین‌های تبلیغاتی و پروموشن

و … .

در ایران برای کلیه این مشاغل ، قرارداد مشخص فریلنسری از نوع قرارداد پیمانکاری وجود دارد.

برای انجام کار فریلسری در حوزه دیجیتال مارکتینگ می‌توانید انواع سایت‌هایی که فریلنسر در این حوزه استخدام می‌کنند مراجعه کنید.

مزایا و معایب فریلنسری چیست؟

هر شغلی مزایا و معایبی دارد و فریلنسینگ نیز از این قاعده مستثنا نیست. آگاهی از چالش‌ها می‌تواند شما را برای مقابله با آن‌ها آماده کند.

این مطلب را نیز حتما بخوانید:  تفاوت بین بازاریابی محتوا و سئو

مزایای فریلنسری

داشتن کنترل بر حجم و روند کار ، مشتریانی که با آنها کار می‌کنید و درآمد شما از مزایای مهم آزادکاری یا همان فریلنسری است.

وقتی مستقل هستید ، گویی روی صندلی راننده نشسته‌اید و می‌توانید اتومبیل را به هر کجا که می‌خواهید هدایت کنید. شما تعیین می‌کنید که به کدام موقعیت‌ها جواب مثبت بدهید ، با چه مشتریانی می‌خواهید کار کنید و میزان دستمزد خود را خودتان تعیین کنید. بسته به میزان تخصص شما ، می‌توانید به صورت پاره وقت کار کنید در حالی که حقوق تمام وقت دریافت می‌کنید.

انعطاف‌پذیری و دورکاری نیز از مزایای مهم فریلنسینگ است. معمولا ، تعیین زمان کار بر روی پروژه‌ها به عهده خودتان است.

شما قطعاً بایستی مطابق ضرب‌الاجل کارفرما کار کنید ، اما می‌توانید تصمیم بگیرید که کجا و چه وقت کار کنید.

داشتن کنترل بر حجم و روند کار ، مشتریانی که با آنها کار می‌کنید و درآمد شما از مزایای مهم آزادکاری یا همان فریلنسری است.

وقتی مستقل هستید ، گویی روی صندلی راننده نشسته‌اید و می‌توانید اتومبیل را به هر کجا که می‌خواهید هدایت کنید. شما تعیین می‌کنید که به کدام موقعیت‌ها جواب مثبت بدهید ، با چه مشتریانی می‌خواهید کار کنید و میزان دستمزد خود را خودتان تعیین کنید. بسته به میزان تخصص شما ، می‌توانید به صورت پاره وقت کار کنید در حالی که حقوق تمام وقت دریافت می‌کنید.

انعطاف‌پذیری و دورکاری نیز از مزایای مهم فریلنسینگ است. معمولا ، تعیین زمان کار بر روی پروژه‌ها به عهده خودتان است.

شما قطعاً بایستی مطابق ضرب‌الاجل کارفرما کار کنید ، اما می‌توانید تصمیم بگیرید که کجا و چه وقت کار کنید.

معایب فریلنسری چیست؟

فریلنسینگ با کنترل کردن فعالیت‌های اضافی همراه است. به عنوان یک فریلنسر ، شما قانونا صاحب یک شغل هستید و باید در مالیات ، صورت حساب ، پرداخت‌های دریافتی و بیمه درمانی قانونی عمل کرده و تمام نرم‌افزارها و فناوری مورد نیاز برای توسعه کار خود را فراهم و خریداری کنید.

یکی دیگر از معایب واقعی خوداشتغالی چیزی است که اصطلاحا “سندرم جشن و قحطی” نامیده می‌شود. یک ماه هست که شما وقت سر خاراندن ندارید ، در حالی که ماه آینده‌اش ممکن است کاملا بیکار باشید.

هم‌چنین ممکن است به یک قرارداد ثابت با یک مشتری تکیه کنید ، اما ناگهان متوجه شوید که او دیگر به شما احتیاج ندارد. خوداشتغالی مستلزم مدیریت خوب درآمد و هزینه و نیز جستجوی مداوم برای جذب مشتریان جدید است.

این مطلب را نیز حتما بخوانید:  تفاوت بازاریابی سنتی و دیجیتال

ویژگی‌ها و کیفیت‌های مورد نیاز برای آزادکاری

برای طی طریق در مسیر موفقیت شغلی ، باید چند ویژگی را داشته باشید. اگرچه این موفقیت دارای یک لیست جامع نیست ، اما دارای یک سری ویژگی‌های اساسی است که به شما این ایده را می‌دهد که چه اولویت‌هایی را باید رعایت کنید.

نظم و انضباط

هیچ رئیسی نخواهید داشت که با گوشه چشم شما را کنترل کند و همکارانی هم کنار شما نیستند که وقتی برای خرید آنلاین به جای کار ، یک ساعت وقت صرف می‌کنید ، در مورد شما قضاوت کنند. نظم و انضباط برای ادامه این مسیر بسیار ضروری است.

پشتکار داشتن

پشتکار همیشه مهم است ، اما بیشتر زمانی که شما استارت کار را به عنوان یک فریلنسر می‌زنید و سعی می‌کنید کار پیدا کنید.

تاب‌آوری

به عنوان یک آزادکار یک کلمه بیشتر از هر چیزی خواهید شنید: نه. دست رد به سینه شما زدن بخش مهم این بازی است و باید آن را پذیرا باشید.

سازمان‌دهی به امور کاری و شغلی

شما مسئول انواعی از کارهای مختلف و مهم هستید. این شما هستید که باید درآمد و هزینه‌های خود را تراز کنید ، به ایمیل‌های مشتریان سریعا پاسخ دهید ، مهلت‌ها و ضرب‌الاجل‌های تحویل پروژه‌ها را رعایت کنید ، پرونده‌های خود را مرتب کنید و مطمئن شوید که روند کار شما به سادگی مدیریت می‌شود.

فعال بودن

فعال بودن به این معنی نیست که باید دائماً رفت و آمد داشته باشید ، اما باید در جذب مشتریان جدید کمی تهاجمی عمل کنید. اگر می‌خواهید کسب و کار خود را توسعه دهید ، باید با شبکه‌سازی و نزدیک شدن به افراد ناشناس راحت باشید ، چه این کار را به صورت حضوری انجام دهید یا بصورت دیجیتالی.

ارتباطات

فریلنسر بودن و فریلنسر ماندن مستلزم داشتن ارتباطات زیادی است. شما باید آماده انجام دادن مذاکرات دشواری باشید ، مانند مذاکره برای نرخ بالاتر یا قطع رابطه با مشتری ، و مدیریت آن‌ها با درایت و حرفه‌ای‌گری. هیچ رئیس یا همکار دیگری وجود ندارد که این کار سخت را برای شما انجام دهد.

در این مقاله درباره اینکه فریلنسری چیست و مزایا و معایب فریلنسینگ کدامند صحبت کردیم. امیدواریم که مورد توجه تان قرار گرفته باشد.

منابع مورد استفاده

۱. فریلنسر کیست؟ – ترجمه از انگلیسی

گروه تجاری و کارآفرینی پرداس

آکادمی همکار golearnwork.com در زمینه کارآفرینی ، منتورینگ کسب و کار و مباحث مربوط به ایده‌یابی و تفکر خلاقانه ، بیزینس پلن و طرح توجیهی با تمرکز روی صادرات و تولید منتهی به صادرات.

مطالب مرتبط
1
روش دلفی چیست؟ 1 دقیقه

روش دلفی چیست و چه کاربردی دارد؟

گروه تجاری و کارآفرینی پرداس

روش دلفی چیست و چه کاربردی دارد؟ در این نوشتار آموزشی قصد داریم روش دلفی را توضیح داده و نکات مربوط به آن را شرح دهیم. با ما همراه باشید. روش دلفی یک چارچوب فرآیند پیش‌بینی است که بر اساس نتایج چندین دور پرسش‌نامه ارسال شده به پانل خبرگان است. پس از هر دور پرسش‌نامه، […]

1 دقیقه

دانشورزی چیست؟

گروه تجاری و کارآفرینی پرداس

دانشورزی چیست؟ مفاهیم کار دانش‌ورزانه ، کارمند دانش یا کارگردانش چیست؟ در این مقاله به این سوالات پاسخ خواهیم داد با ما همراه باشید. اگر شما در کار انعطاف‌پذیر هستید یا قصد دارید به چنین شخصی تبدیل شوید ، ممکن است به این نتیجه برسید که کار دانش‌پایه یا به تعبیر بهتر ، “دانش‌ورزی” می‌تواند […]

2 thoughts on “فریلنسری چیست؟

  1. عرفان

    سلام ممنون از مقاله خوبتون.

    اکتبر 24, 2021 - 1:28 ب.ظ
  2. محمدرضا

    سپاس عالی بود توضیحات شما. یکی از وب سایت های خوب فریلنسری که باهاش کار کردم اخیرا کارینت (https://karynet.ir) هست واقعا پشتیبانی خوبی داره به شما هم پیشنهاد میدم

    اکتبر 24, 2021 - 1:29 ب.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
Subtotal 0 تومان