1

آب کره زمین از کجا آمده است؟ همه احتمالات ممکن

آب کره زمین از کجا آمده است؟

آب کره زمین از کجا آمده است؟ زمین حدود ۵ میلیارد و ۴۳۰ میلیون سال عمر دارد. آب یک عنصر اساسی برای وجود حیات بر روی زمین است. تقریباً 71 درصد از سطح سیاره را پوشانده و نقش مهمی در فرآیندهای مختلف طبیعی ایفا می‌کند. این سوال که چگونه آب وارد زمین شده است قرن‌ها دانشمندان را به خود مشغول کرده است و سبب شده تا آن‌ها نظریه‌های زیادی برای توضیح منشاء آن ارائه کنند. در این مقاله، ما تمام احتمالات مربوط به ورود آب به سیاره خود را بررسی خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

فرضیه نخست: وجود آب روی زمین از آغاز

آب کره زمین از کجا آمده است؟ یک فرضیه بیانگر آن است که در زمان تشکیل خود زمین در منظومه شمسی، آب وجود داشته است. بر اساس این نظریه، مولکول‌های آب به همراه سایر مواد در ابرهای غبار و گاز به دام افتاده بودند که در نهایت با هم ادغام شدند و سیاره ما را تشکیل دادند. با کاهش دمای زمین، این مولکول‌های به دام افتاده متراکم شدند و اقیانوس‌ها، دریاچه‌ها و رودخانه‌ها را تشکیل دادند. این ایده با این واقعیت پشتیبانی می‌شود که آب یک ترکیب رایج در فضا است و به احتمال زیاد مقداری از آن در زمان شکل گیری آن در سیاره ما گنجانده شده است.

این مطلب را نیز حتما بخوانید:  منظومه شمسی چیست؟

فرضیه دوم: ورود آب به زمین از طریق دنباله‌دارها

آب کره زمین از کجا آمده است؟ احتمال دیگر این است که آب از طریق دنباله‌دارها، شهاب‌سنگ‌ها یا سیارک‌ها به زمین رسیده باشد. این اجرام آسمانی حاوی مقادیر قابل توجهی یخ هستند که ممکن است در اثر برخوردشان با سطح سیاره ما ذوب آب شده باشند. وجود دوتریوم، شکل سنگین هیدروژن موجود در آب دنباله‌دارها، این نظریه را تایید می‌کند. تعدادی از دانشمندان معتقدند که ستاره‌های دنباله‌دار میلیاردها سال پیش زمین را بمباران کردند و مقادیری آب را به سیاره ما رساندند.

فرضیه سوم: آتشفشان‌ها

علاوه بر این، فعالیت‌های آتشفشانی ممکن است در رساندن آب به سطح زمین نقش داشته باشد. آتشفشان‌ها در طول فوران گازهایی مانند بخار و دی اکسید کربن آزاد می‌کنند. این احتمال وجود دارد که این انتشارهای آتشفشانی حاوی مقادیر قابل توجهی بخار آب باشد که در نهایت متراکم شده و به صورت باران بر روی زمین یا توده‌های آبی موجود می‌بارد.

فرضیه چهارم: غبار بین ستاره‌ای

آب کره زمین از کجا آمده است؟ علاوه بر فرضیه‌های پیشین، شماری از دانشمندان پیشنهاد می‌کنند که ذرات غبار بین ستاره‌ای ممکن است در طول زمان مقادیر کمی آب را به جو ما منتقل کرده باشند. این ذرات به طور مداوم سیاره ما را از فضا بمباران می‌کنند و ممکن است در ورود مقدار معینی آب بر روی زمین نقش داشته باشند.

فرضیه نهایی: تولید آب توسط سیانوباکتری‌ها

در نهایت، هم‌چنین نظریه‌ای وجود دارد که نشان می‌دهد موجودات زنده در رساندن آب به سطح زمین نقش داشته‌تند. میکروارگانیسم‌هایی به نام سیانوباکتری‌ها قادر به فتوسنتز هستند و به عنوان یک محصول جانبی اکسیژن تولید می‌کنند. این اکسیژن در اولین اتمسفر با متان واکنش داد و دی اکسید کربن و گاز هیدروژن آزاد را تشکیل داد. سپس گاز هیدروژن به فضا فرار کرد در حالی که اکسیژن با عناصر دیگر روی سطح زمین ترکیب شد و ترکیبات مختلفی از جمله H2O را تشکیل داد.

این مطلب را نیز حتما بخوانید:  صورت فلکی چیست؟

سخن پایانی

آب کره زمین از کجا آمده است؟ چندین احتمال وجود دارد که چگونه آب وارد زمین شده است. ممکن است در طول فرآیند شکل‌گیری وجود داشته باشد یا از طریق دنباله‌دارها و سیارک‌هایی که با سطح سیاره ما برخورد می‌کنند وارد شده باشد. فعالیت‌های آتشفشانی می‌تواند مقادیر قابل‌توجهی از بخار را منتشر کند که به بارش کمک می‌کند، در حالی که ذرات غبار بین ستاره‌ای می‌توانند مقادیر کمی را در طول زمان منتقل کنند. علاوه بر این، موجودات زنده مانند سیانوباکتری‌ها ممکن است نقشی در تولید اکسیژن داشته باشند که با عناصر دیگر واکنش داده و ترکیبات H2O را تشکیل دهند. اگرچه هر نظریه شواهد قانع‌کننده‌ای ارائه می‌کند، اما تحقیقات بیشتری برای تعیین اینکه کدام توضیح یا ترکیبی از آنها به بهترین شکل چگونگی آمدن آب به زمین را توضیح می‌دهد، مورد نیاز است.

 

مطالب مرتبط
1
مدل کیهانی بطلمیوس چیست؟ 1 دقیقه

مدل کیهانی بطلمیوس چیست؟

golearnwork

مدل کیهانی بطلمیوس چیست؟ آیا نظریه درستی است یا خیر؟ در اینجا قصد داریم این موارد را توضیح دهیم. با ما همراه باشید. بیشتر بخوانید: دانش نجوم یا ستاره شناسی چیست؟ بطلمیوس کیست؟ کلودیوس بطلمیوس یا به اختصار، بطلمیوس (Ptolemy) ریاضی‌دان، ستاره‌شناس و جغرافی‌دان مصری – یونانی بود که در قرن دوم میلادی در اسکندریه مصر […]

زودیاک چیست؟ 1 دقیقه

زودیاک چیست؟

golearnwork

زودیاک چیست؟ در این مقاله برآن شده‌ایم تا درباره مفهوم زودیاک در ستاره‌شناسی و تاریخچه آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید. بیشتر بخوانید: دانش نجوم یا ستاره شناسی چیست؟ زودیاک چیست؟ زودیاک اصطلاحی است که به دوازده علامت نجومی شامل صورت‌های فلکی دلالت دارد. کاربرد آن هم در ستاره‌شناسی و هم در طالع‌بینی است. در […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
Subtotal 0 تومان